Trebuie să te așezi și să urmezi un program.

Top 10 Online Dissertation Editing Services of 2023 - WriteSmartly

Toată lumea este diferită, obiceiurile fiecăruia sunt diferite. Trebuie să mă așez la ora 9 dimineața și să scriu trei ore sau cel puțin să mă uit la hârtie timp de trei ore. In unele zile nu fac nimic. Dar dacă nu faci asta – să apuci ceasul – nu vei face niciodată nimic.

Joan Bolker, un psiholog care a lucrat cu mulți studenți tema lucrarii de licenta (mai ales la nivel de doctorat), îi îndeamnă să stabilească o cantitate țintă de scris, mai degrabă decât o perioadă țintă de timp, așa cum face Percy. Experiența ei este că studenții cu blocaje severe de scriere pot pierde timpul. Sfatul ei: Încearcă să scrii un anumit număr de cuvinte în fiecare zi.

Sfat: Concentrați-vă pe realizarea unor lucrări de teză în fiecare zi. Unul dintre obiectivele ar trebui să fie acela de a dezvolta o rutină de cercetare și de scriere a proiectului. Amintiți-vă, o teză este pur și simplu prea mare pentru a trage o= într-un sprint intens. Trebuie să lucrezi la asta în mod constant.

Poate doriți să experimentați și să vedeți care abordare funcționează cel mai bine pentru dvs.: o anumită perioadă de timp sau o anumită cantitate de muncă și cuvinte. Indiferent ce alegeți, ar trebui să lucrați în mod regulat. Stabiliți un obiectiv zilnic. Asta nu necesită lungi perioade de scris. Elevii încep adesea cu o țintă de o pagină (250 de cuvinte) sau, alternativ, o oră de scris. Mai târziu, acestea pot crește la două sau trei pagini, dar rareori mai mult decât atât în ​​mod regulat. Este o sumă modestă, ceva ce aproape toată lumea se poate încadra în programul său, mai ales având în vedere importanța tezei tale. Totuși, dacă o faci în fiecare zi și continui, paginile se îngrămădesc. Apoi, abilitățile dvs. de editare pot prelua și puteți modela o schiță șlefuită.

Sfat: obișnuiește-te să scrii în mod regulat pe proiectul tău de teză – note, rapoarte scurte, tabele verbale, schițe ale secțiunilor de hârtie și așa mai departe. Stabiliți o cantitate țintă zilnică de muncă și prezentați-vă la serviciu în fiecare zi. Trage ceasul!

Nu așteptați până când vă confruntați cu un termen limită de criză. Afișați și faceți treaba în fiecare zi, indiferent dacă vă simțiți inspirat sau nu. Woody Allen, care face un film în fiecare an, a observat odată că „optzeci la sută din succes apare”. Acest lucru este valabil și pentru munca academică.

Stabilirea unei rutine de lucru este ceva ce ar trebui să faceți la începutul proiectului de teză și să îl duceți până la sfârșit. Trebuie să stabiliți singur această rutină. Nimeni altcineva nu o va face pentru tine. La urma urmei, nu există nici un program de curs care să te țină pe drumul cel bun, nici un orar stabilit pentru examene și lucrări. Programele dvs. zilnice și lunare sunt flexibile. De fapt, programul zilnic al tezei este probabil mai flexibil decât oricare pe care l-ați experimentat vreodată. Deoarece nimeni altcineva nu va stabili o rutină pentru tine, trebuie să o faci singur. Consilierul dumneavoastră vă poate oferi câteva sugestii, dacă cereți, dar trebuie să vă asumați responsabilitatea, la fel ca și pentru toate aspectele tezei dumneavoastră.

Locul de început este prin a găsi locuri obișnuite de citit și de scris – locuri liniștite, aproape de sursele de care aveți nevoie. Dacă nu puteți spune, chiar acum, care sunt acele locuri, atunci probabil că nu le aveți. Locurile care au funcționat bine pentru dvs. anul trecut s-ar putea să nu funcționeze atât de bine anul acesta, deoarece aveți mult mai multe cercetări și scris de făcut. Deci, cea mai presantă sarcină a ta este să găsești câteva locuri bune de studiu cât mai curând posibil.

Dacă aveți deja locuri de muncă, dar sunteți constant întrerupt acolo, găsiți altele noi, puneți un semn pe ușă sau spuneți prietenilor că trebuie să lucrați neîntrerupt pentru următoarea oră. Dezactivați deturnările precum mesageria instantanee și telefonul mobil. Nu faceți mai multe sarcini. În timp ce lucrați la teză, concentrați-vă asupra ei.

Sfat: Găsiți un loc liniștit pentru a lucra în mod regulat și nu aduceți propriile distrageri cu dvs.

Telefoanele sunt o problemă reală, deoarece suntem instruiți să le răspundem. Când sună, salivam ca câinii lui Pavlov. Soluția este să închideți soneria și să porniți robotul telefonic sau să presupuneți că vă vor suna înapoi. Dacă ai citit vreodată interviuri cu scriitori serioși, toți spun exact același lucru despre telefon. Pur și simplu refuză să răspundă în timpul orelor obișnuite de scris. Bună idee. Pentru autorii tezei, același sfat se aplică timpului petrecut studiind notele și pregătindu-vă pentru a scrie, precum și timpului real de scriere. Lasă-l să sune.